Întoarce-te

Care e diferența între seminare și laboratoare?

La început de facultate, e puțin dificil să te acomodezi cu atâtea concepte străine. Însă dacă o iei pas cu pas, vei vedea că lucrurile încep să aibă sens și noua structură cu care trebuie să te obișnuiești poate să vină cu avantajele ei și să fie, până la urmă, destul de utilă.

Am văzut în articolul trecut care e treaba cu parțialele, colocviile, examenele mari și ce se întâmplă practic la cursuri. E timpul însă să afli și cum stă treaba cu seminarele și laboratoarele. Să-i dăm bice, așadar.

Seminarele seamănă cel mai mult cu orele din liceu: vei avea ore împreună cu grupa ta și vei face probleme pornind de la materia predată la curs.

Prezența la seminare este obligatorie, tocmai fiindcă sunt destul de importante. O veste bună e că dacă ești atent și activ, ai șanse să fii remarcat și să primești un mic bonus la examen.

Cât despre laboratoare, acestea sunt orele care vor trece cel mai repede, timp în care vei face cele mai multe aplicații practice. Aici te vei distra și vei învăța cel mai mult.

E important de știut că toate laboratoarele trebuie recuperate în caz de absentare, altfel neavând posibilitatea de a intra în examen. 

O diferență față de liceu este că, dacă înainte erai obișnuit să ai 3 ore de biologie pe săptămână, la facultate, cursurile, seminarele și laboratoarele sunt mai stufoase și e nevoie de mai mult timp pentru a putea fi aprofundate. De cele mai multe ori ți se va întâmpla să ai acele 3 ore de biologie într-o singură zi, una după alta, urmate de alte 3 ore de chimie, și tot așa.

Așa că, ia-ți cu tine cafeaua și motivația fiindcă, cel mai probabil, va fi o zi lungă – zi care se va tot repeta timp de 14 săptămâni, cât timp ține un semestru.